2023. május 26., péntek

Hogyan grillezzük a húsokat?

Szárnyasok grillezése
A csont nélküli combot, vagy a lebőrözött csirkemellet közepesen erősre sütve direkt grillezéssel kb. 8–12 percig kell grillezni. Ez alatt az idő alatt a belseje is megsül úgy, hogy félidőben csak egyszer forgatjuk meg.
A csontos szárnyast indirekt módon közepesen erősre kb. 30–40 percig kell grillezni úgy, hogy a csontos fele legyen alul. Ha szereti az átsült bőrt, akkor a grillezés utolsó 5 percében a csirkemellet a bőrös oldalával lefelé forgassuk és direkt módon grillezzük.
Az egész csirkét, vagy pulykát óvatosan addig grillezzük, hogy a folyadékok eltávozzanak belőle és a mell belső hőmérséklete elérje a 77ºC-ot és a szélén, a legvékonyabb részeken pedig a 82ºC-ot. (Ha egész szárnyas hőmérsékletét méri meg, mindig figyeljen arra, hogy a hőmérő ne érjen csontot, ugyanis az elferdítheti a mért eredményt.)

Marhahús grillezése
Puha, szaftos steak elérése érdekében grillezés előtt 20–30 perccel vegyük ki a bepácolt húst a hűtőből és hagyjuk állni. Miután levesszük a grill-rácsról a húst, akkor is hagyjuk állni 5–10 percet, hogy a húsnedvek helyreálljanak.
A következő hússzeletet sütés előtt kenjük be vékonyan egy extra adag olívaolajjal, mielőtt a sütőrácsra helyezzük.
A puha hátszínnél keményebb húsrészeket mindenképpen pácolni kell.
A puhításhoz a húspácnak tartalmaznia kell valamilyen savas anyagot, mint pl. gyümölcs,-vagy zöldséglevet, joghurtot, bort, vagy ecetet.
Annak érdekében, hogy elkerüljük, hogy a hús felgöngyölődjön, vágjuk be a hús külső szélét kb. 1 ujjnyi távolságokban.

Zöldségek grillezése
El akarja kápráztatni vendégeit? Szolgáljon fel grillezett spárgát. Könnyű elkészíteni és csodálatos íze van!A legtöbb zöldség nagyon könnyen megsül a grillen, így rajtuk kell tartani a szemünket. Ha szereti a grillezett répát, az ízével a mennyekbe repítheti! Egyszerűen távolítsa el a héját, vagy tisztítsa meg és vékonyan kenje be olívaolajjal és indirekt grillezéssel kb. egy, másfél órát süsse, amíg megpuhul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése