2019. december 11., szerda

HÉT ÉVE TÖRTÉNT - Világrekord született egy gödöllői koncerten

Világrekord született a gödöllői Talamba Ütőegyüttes szombati esti koncertjén a gödöllői Művészetek Házában: Zombor Levente egy perc alatt 862 ütést mért vibrafonjára a kromatikus skálán.
A szervezők közlése szerint Zombor Levente, az ütőegyüttes vezetője egy percig szólaltatta meg a kromatikus skálát vibrafonján. A produkciót kamera rögzítette, majd az ütéseket Gémesi György polgármester és Kovács Balázs, a Művészetek Háza igazgatója számolta meg, közjegyző jelenlétében, aki az egész folyamatot végig felügyelte. A végeredmény 1 perc alatt 862 ütés, ami világrekordot jelent, erről magyar és angol nyelvű igazolást állítottak ki. 
A Spirit of Life elnevezésű, a Harmónia Garden közreműködésével tartott koncerten a gödöllői ütőegyüttes új albumát mutatták be, amely a cd mellett dvd-t is tartalmaz - ez utóbbi anyagát a gödöllői királyi kastélyban rögzítették a nyár folyamán. Az albumon olyan világslágerek hangzanak el, mint Grigora Dinicu Pacsirta, Liszt II. Magyar Rapszódia, Hacsaturján Kardtánc, vagy Piazzolla Libertango című műve. A koncert a remekművek mellett más különlegességeket is tartogatott a közönség számára. Az est vendége volt Herczenik Anna operaénekes, aki többek között Bizet: Carmen című operájából a Habanerát énekelte, a Talamba kíséretével.
A Talamba ütőegyüttes 1999-ben alakult magyar együttes. Tagjai a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán ismerkedtek meg. Koncertjeiken elsősorban saját szerzeményeiket játsszák, zenei gegekkel tarkítva. Repertoárjukat kiegészítik a komolyzenei, illetve a könnyűzenei átiratok. Előadásmódjukat gyakran jellemzi a humor. (2012-es hír, de olyan jó hallani.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése