2024. február 8., csütörtök

Tejfölös pogácsa

Hozzávalók:
50 dkg liszt
20 dkg margarin
2 tojás sárgája
1 teáskanál só
1 kanál cukor
1 dl meleg tej
2 dl tejföl
3 dkg élesztő

A tetejére:
1 tojás sárgája
kömény
reszelt sajt

Elkészítése:
            Az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral felfuttatom. A lisztet a margarinnal és a sóval elmorzsolom, hozzáadom a tojás sárgáját a tejfölt és a már felfutott élesztőt.
            A tésztát összedolgozom, és egy fél órát hagyom a tésztát pihenni. A fél óra leteltével a tésztát téglalap alakúra kinyújtom, és háromba hajtom össze a tésztát. Ezt még kétszer megismétlem 20 perc elteltével. Amikor a háromszori hajtás megtörtént a tésztát kinyújtom, a tetejét késsel bevagdosom, közepes pogácsa szaggatóval kiszúrom a tetejét, tojással lekenem és sajttal, kömény maggal megszórom, 200 fokon szép pirosra megsütöm. Könnyű tésztája van, nem morzsolódik. (Forrás: receptneked.hu –  Domján Mária)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése