50 dkg liszt
20 dkg margarin
2 tojás sárgája
1 teáskanál só
1 kanál cukor
2 dl tejföl
3 dkg élesztő
A tetejére:
1 tojás sárgája
kömény
reszelt sajt
Elkészítése:
Az
élesztőt a langyos tejjel és a cukorral felfuttatom. A lisztet a margarinnal és
a sóval elmorzsolom, hozzáadom a tojás sárgáját a tejfölt és a már felfutott
élesztőt.
A
tésztát összedolgozom, és egy fél órát hagyom a tésztát pihenni. A fél óra
leteltével a tésztát téglalap alakúra kinyújtom, és háromba hajtom össze a
tésztát. Ezt még kétszer megismétlem 20 perc elteltével. Amikor a háromszori
hajtás megtörtént a tésztát kinyújtom, a tetejét késsel bevagdosom, közepes
pogácsa szaggatóval kiszúrom a tetejét, tojással lekenem és sajttal, kömény
maggal megszórom, 200 fokon szép pirosra megsütöm. Könnyű tésztája van,
nem morzsolódik. (Forrás: receptneked.hu –
Domján Mária)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése