kb. 0,5 kg franciasaláta
zöldségkeverék
2 db nagy pohár tejföl
1 evőkanál citromlé
só, bors
5 db tojás
5 evőkanál majonéz
Elkészítése:
A
franciasaláta zöldségkeveréket sós vízben megfőzzük. A tojásokat keményre
főzzük, megpucoljuk.
A
tejfölt kikeverjük a majonézzel, citromlével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Bátran ízesítsük, nehogy a végeredmény sótlan legyen. A zselatint kb 1–1,5 dl
forró vízhez adjuk, és kis lángon folytonos keverés közben feloldjuk benne.
Hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, hozzáadhatjuk a majonézes alaphoz, majd alaposan
elkeverjük. A zöldség mixet is elkeverjük benne.
Folpackal
kibéleljük az őzgerincformát úgy, hogy mindkét oldalán túlnyúljon. A
franciasaláta felét elsimítjuk a forma alján és sorban ráhelyezzük a tojásokat,
majd a saláta másik felével lefedjük. Ráhajtjuk a fólia széleket minden
irányból.
A
formát az asztalhoz ütögetjük, hogy egyenletesen kitöltse a saláta. Hűtőbe
tesszük legalább 5 órára, de jobb, ha egy éjszakát tud dermedni.
Másnap
a tálaló-tálra borítjuk, eltávolítjuk róla a fóliát, és tetszés szerint
díszíthetjük piros paprikából kivágott virágszirmokkal, petrezselyem
levelekkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése