2018. október 16., kedd

NOSZTALGIA - 1956 - Szabadnak lenni jó! című kiállításról, október 16. - nov. 10.

            Formabontó történelemórával egybekötött fotókiállítás nyílt az MTVA és a Terror Háza Múzeum együttműködésének köszönhetően a Rádió- és Televíziótörténeti Múzeumban október 16-án, 11 órakor (1088 Budapest, Pollack Mihály tér 8-10).
            A kiállítás képanyaga szakít az eddigi hagyományokkal és az 56-os események sodrából a szabadság után vágyódó forradalmárok és hétköznapi emberek kezdeti bizakodását, lelkesedését és ujjongását mutatja be.
            Az MTVA 2011-ben nyitotta meg Rádió- és Televíziótörténeti Múzeumát, ahol immáron második alkalommal tisztelegnek 1956 emléke előtt. Az idei kiállítás képanyagát az MTVA fotóarchívumából származó közel 1000 képből kiválasztott 56 db fotó alkotja. A válogatást a közmédia szakmai partnere, a Terror Háza Múzeum végezte. A képekben megidézett eseménysorozat ezúttal a nemzet szabadságvágyára, a megtorlás előtti időszak remény- és örömteli pillanataira fókuszál.
            A múzeumnak helyet adó épület egyben a forradalmi események egyik meghatározó helyszíne is volt, ezért a fotókiállítás mellett az érdeklődők megismerhették a Rádióhoz kapcsolódó pontos történéseket.
            A tárlaton megtekinthető az 56-os parlamenti stúdió élethű mása, valamint a kor technikai vívmányaival – lemezjátszóval, rádióval, magnetofonnal – felszerelt, hangban és képekben is a kor hangulatát idéző helyszínek is.


            A Rádió- és Televíziótörténeti Múzeum 1956 – Szabadnak lenni jó! című kiállítását Gazsó L. Ferenc, az MTVA vezérigazgató-helyettese és Tallai Gábor, a Terror Háza Múzeum programigazgatója nyitotta meg. November 10-éig tekinthető meg. Ajánlom mindenki figyelmébe. (Szöveg: MTVA, fotó: saját)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése