2021. november 27., szombat

A Kárpát-medence történelmi gasztronómiája c. könyvünket ajánlom


A Teleki Sámuel Kulturális Egyesület által kiadott könyv  - a részletesen ismertetett magyar gasztronómiai mellett - azoknak a nemzeteknek a magyarsággal kapcsolatos történelmét, jellegzetes ételeit, italait, étkezési szokásait mutatja be történeteken, recepteken keresztül, amelyek a honfoglalás óta bármikor részesedtek Magyarország területéből, vagy nemzetiségként ma velünk élnek: bolgár, cseh, délvidéki, erdélyi, francia, görög, horvát, kárpátaljai, lengyel, német, olasz, orosz, osztrák, örmény, román, ruszin, sváb, szerb, szlovák, szlovén, török.

Keménytáblás, 176 oldal, 291 kép. 

Bolti ára: 3000,- Ft. Lehet kapni interneten megrendelve is.
A Teleki Egyesülettől közvetlenül, kedvezményesen: 2500,- Ft (akár dedikálva is).
A Teleki Egyesület honlapja: www.tske.hu
Könv vásárlása: batarzsbotond@freemail.hu

Az egyik kedvencemet eszem: juhtúrós puliszkát.

Könyvbemutató és dedikálás az Arany-napok keretében (Nagykőrös, Cifra kert, 2021. szeptember 5.) Fotó: Fricska Erika

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése