2024. február 21., szerda

NOSZTALGIA -- Táncos koncert a Spring Hill-i Magyar Klubban (USA - Florida)

A táncos koncert indítását nagyon jól eltalálták. Ez fontos, hogyan fogják meg a közönséget. Talfia a szintetizátornál a mindenki által imádott Kis Vuk c. film zenéjét játszotta, és hozzá mókásan, megnyerően énekelte. Utána a Gyertyafény keringő dallamára pedig mindenki érezte, hogy jól döntött, amikor eljött az összejövetelre. (A Spring Hill-i Magyar Klubról tegnapi feljegyzésemben részletesebben írok.)
A harmadik számnál bekapcsolódott Peller Anna operetténekes is, aki két éve elnyerte a „Magyarország hangja” díjat. Az operett-blokk - amit duettben énekeltek - a jelen lévők körében osztatlan sikert aratott, még táncra is perdültek (Emlékszel még…, Álom, álom…, . Bűn, hogy várok rád…). Az utána következő slágereket (Ahogy lesz, úgy lesz…, Odavagyok magáért…, Minden nap, amikor eljön az este…) együtt énekelte a közönség. Peller Anna a Férfi kell nekem… c. számban mutatta meg igazán, hogy mire képes. A kiváló színészi képessége, amivel a férfiakkal kokettált, és a fülbemászó jódlizás megtette a hatását, mindenki örökre a szívébe zárta.
Ettől kezdve a többi már csak ráadásnak számított. Gördült a műsor: Messze a Nagyerdő…, Volt, nincs fene bánja…, Kár összeveszni velem…, Mindenkinek van egy álma, és így tovább. Kiváló charleston-blokk, operett-egyveleg, lassú és gyors régi slágerek szólóban és duettben három órán keresztül.
A műsor – kis hibával – tökéletesen volt összeállítva a közönség igényének megfelelően: a többféle műfaj pontosan illet ide. Az előadók hangulatos, közvetlen előadásmódja, Peller Anna és Talfi kiváló énekhangja, Talfi önálló számai és kísérő játéka nagyszerű volt. Egy dolog hiányzott nekem és egy dolog nem tetszett. Barta „Talfi” Alfonz az Edda Művek alapító tagja volt 1978-ban, sok saját számot is írt. Nekem – miskolci lévén – az Illés mellett az Edda ma is a kedvencem, és egy szám sem hangzott el ettől az együttestől. Ennyire nem lehet szerény valaki!! És ami nem tetszett: a 120 jelen lévő között nem volt egyetlen cigány származású személy sem, mégis volt „roma lakodalmas” blokk. Szerencsés lenne, ha bennünket itt Amerikában sem azonosítanának a cigánysággal, hiszen ők csak egy kisebbség Magyarországon. És sváb vagy görög, örmény lakodalmas sem hangzott el, pedig ilyen nemzeti kisebbség is él a Trianoni-Magyarországon, sőt kínaiak is laknak Budapesten – és mindegyiknek hasonlóan kiváló a zenéje.
 A felső képen: gratulálok Peller Annának.
Az alsón: munkában a tombolasorsolást végző vezetőségi tagok.
(2013-ban történt)

2 megjegyzés:

  1. Kedves Zsolt!
    Koszonjuk a cikket.
    Az egyetlen "negativ" elmenyedhez egy gondolatot: itt, ilyen kozegben, ahol szinte csak Te ismered ad EDDA-t, nem lett volna "szerencses" eljatszanom egy regi Edda szamot. A cigany-blokk pedig nem a ciganyok jelenlete vagy nem-jelenlete miatt volt es van, hanem a ritmusat nagyon sokan kedvelik, sot kovetelik, ezert minden rendezvenyen elhangzik ezekbol egy blokk. Mas kerdeskent kell kezelni a ciganyok tarsadalmi dolgait es maskent a zenejuket, ami viszont elismert, egy mas fajta vilag, mint a magyar nota vagy nepdalok.
    Egy EDDA koncerten viszont ezek a szamok nem lennenek a programban. :-)))))
    Orulok, hogy kulonben tetszett az eloadasunk.
    S koszonet meg egyszer a cikkedert.
    udvozlettel
    TALFI (Barta Alfonz)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. TELJES MERTEKBEN IGAZAD VAN !!!!!!!!!!!!!!!

      Törlés