2022. szeptember 2., péntek

Pont négy éve találtam a Nemzeti Hírhálón

Laurent Fabius francia külügyminiszter ''botrányosnak'' nevezte - válaszlevél 

Laurent Fabius francia külügyminiszter "botrányosnak" nevezte egyes kelet-európai országok viselkedését a menekültválsággal kapcsolatban, s Magyarországot külön bírálta a határzár miatt. Nagy-Britannia, Franciaország és Németország azonnali uniós lépéseket sürgetett a menekültek, illetve bevándorlók ügyében. 

Nyílt válaszlevél: 
Tisztelt Laurent Fabius Külügyminiszter Úr, 
Tisztelt Roland Galharague Nagykövet Úr, 
BUDAPEST-AMBA@diplomatie.gouv.fr 

A bevándorlással kapcsolatos állásfoglalásuk okán, szeretném jelezni, hogy Szíria, Marokkó, Algéria, Tunézia, Szenegál, Elefántcsontpart, Mauritánia, Mali, Niger, Csád, Gabon francia gyarmatnak minősült, némelyik több, másik kevesebb ideig. Ezen idő alatt Önök bizonyára mindent megtettek a helyi biztonság kialakításáért, a létbiztonság megteremtéséért, és a helyi lehetőségek maximális kihasználásáért. 

A jelenlegi helyzettől elhatárolódni a múlt letagadásával nem lehet, mert a gyarmatosításból szerzett hasznok, és az azzal járó felelősségvállalás most vállt aktuálissá. 

Magyarország egyik fenti ország felett sem szerzett gyarmati jogot, így a gyarmatosításból származó előnyökre sem tehet(ett) szert. 

Fenti okból kifolyólag, kérem szíves felelősségvállalásukat, a fenti országokból érkező menekültek befogadását, Magyarországról történő elszállításukat haladéktalanul szíveskedjenek biztosítani. 

Mint magyarországi állampolgár, az Önök által tett sértő, és országunkat, annak állampolgárait, így engem is, negatív színben feltüntető nyilatkozat helyesbítését, és bocsánatkérést kérem. 

Mivel több cikk is olvasható az interneten a Franciaországban élő migránsok viselkedésével, azok kezelésével, szegregációjával stb. kapcsolatban, melyet sem Magyarország, sem én, mint állampolgár nem ítélt el nyilvánosan, ennek ellenére szíves figyelmükbe ajánlanék egy magyar közmondást: "először söprögessen mindenki a saját háza tájékán". 

Köszönettel, 
egy ismeretlen magyarországi állampolgár. 

Utóirat: 
          Természetesen Magyarország is elkövet mindent, hogy a migránsok átmeneti, vagy végleges befogadását megtegye, és a rendelkezésre álló területünkön részükre táborokat állítson fel. 
Felhívnám azonban ezúttal szíves figyelmét arra az Önök által bizonyára elfeledett tényre, hogy az Önök által 1920. június 4.-én (eközben Szíria még Francia hatalom alatt állt!!!!!) aláírt trianoni békediktátum értelmében Magyarország területének 71%-át elvesztette, így lehetőségeink korlátozottak a menekültek befogadására. 
Kérem, következő nyilatkozatában a fenti tényeket figyelembe venni szíveskedjen.


Én teszem hozzá:

Jóval e fenti bejegyzés után olvastam az interneten, hogy kb. 5 ezer migráns indult el megint a magyar határ felé. Ezek péntekre elérik Budapestet. A Keleti pályaudvar előtt lesz 10-15 ezer mindenféle fusztrált, ordibáló, követelőző ember. És a magyar-román meccsről meg jön majd feléjük 20 ezer felhevült szurkoló meg a csatlakozók. A nemzetközi TV társaságok egymás után foglalják le a szállodákat - mert igazi csemegére számítanak! Orbán Viktor most megmutathatja, hogy igazi vezető.

Eszembe jutott egy másik tény is. Mi a török elől menekülő akkor oláhnak és rácnak nevezett embereket engedtünk be. Ezek a migránsok később vérszemet kaptak, és ellenünk fordultak a Rákóczi-szabadságharcban, 1848-49-ben és utána mindig. És Trianonkor beteljesedett az évszázados áskálódás, elvitték az országunk nagyobb részét szín magyar lakosságrészekkel együtt (maradt a terület 28,655%-a). Csak. Románia nagyobb darabot kapott belőlünk (103 093 km2), mint amennyi nekünk maradt (92 963 km2). Most ki akarja ezt újra? Mert ezek az emberek ide kerülnek majd vissza, mert senkinek nem kellenek. Hiába akarnak tovább menni, ide fogják őket visszalökni. És mit kezdünk egy tömeg iszlám hívővel, hatalmas szaporulattal? Jó lesz elgondolkodni!!!! Nem akarom, hogy az unokám csadorban nyalja a fenekét valami arabnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése