2019. július 22., hétfő

NOSZTALGIA - A Golding Tánc-sport Egyesület, az Acro Dance csoport, a Sirály Nyugdíjas Egyesület dalköre Alsóörsön

Július 21-e délutánja színvonalas, változatos műsorral hívogatta Alsóörs lakosságát, és az itt nyaralókat
A Golding Tánc-sport Egyesület 1995-ben alakult Veszprémben, a legnagyobb lakótelepen található művelődési központban. Mivel én itt több évig voltam igazgató, különösen nagy örömmel néztem-hallgattam a csoportot. Forgács Anita – aki maga is kétszeres modern táncvilágbajnok – kiválóan vezeti, szervezi a csoportot. Az egyesület fő profilja a társastánc oktatás, de a táncos-énekes produkcióik nagyon látványosak, erősségük a táncos lányok kígyózó, ruganyos mozgása.
Forgács Anita Porecben (Horvátország) a Show tánc Világbajnokságról arany éremmel tért haza, a Veszprémben rendezett Modern Tánccsoportok Világbajnokságán a „Small Group” kategóriában pedig itthon tartotta a VB aranyat.
            A fellépésük ragyogóan sikerült, nem csalódtam bennük, és büszkeség töltött el, hogy évekig én is egyengethettem az útjukat.
Acro Dance balatonfüredi csoportot 1997-ben alapította Rusz Rita. Mára vezető szerepet tölt be Magyarországon a formációs rock and roll táncban. Képzésük a kezdőtől a versenyzői szintig terjed. Tagjai évek óta kiváló eredményeket érnek el, például a Modern Tánccsoportok Világ- és Európa Bajnokságán 2004. és 2005-ben is világbajnoki címet szereztek.
Az alaphangot Ihász Tibor és Rajnai Barbara kezdése adta – nagyszerűen. A kiváló zene, a látványos táncok magukkal ragadták a közönséget. Még az is csak kissé zavarta a fellépőket, hogy közben elkezdett cseperegni az eső, és a színpad csúszóssá vált.
Nekem személy szerint is tetszenek a csoportban előadott táncok, így jól szórakoztam.


          Az alsóörsi Sirály Nyugdíjas Egyesület dalkörének vidám műsora sajnálatos módon a szemerkélő esőben a szétrebbenő közönség kis és kitartó részének nyújtott csak örömöt, pedig szépen felkészültek, és a mostoha körülmények ellenére is szépen szólaltatták meg a dalokat. Remélhetőleg máskor nagyobb szerencséjük lesz, mert megérdemlik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése