2023. november 22., szerda

Párolt sertéssült

Hozzávalók
- 2 gerezd fokhagyma 
- 1 kávéskanál fűszerpaprika 
- 1 ek. mustár 
- Provence-i fűszerkeverék (kakukkfű, borsfű, oregánó stb.) 
- Cayenne-bors 
- 1,3 kg sertéshús 
- 6 piros húsú paprika 
- 1 zöld húsú paprika 
- 1 zellertő 
- olívaolaj 
- keményítőliszt 
- petrezselyem 
- 1 vöröshagyma 
- só és bors

Elkészítés
A felaprított fokhagymát dolgozzuk össze a fűszerpaprikával, a mustárral, sóval, borssal, egy kis fűszerkeverékkel és cayenne-borssal. 
Az olívaolajon néhány perc alatt süssük meg a húst, majd dörzsöljük be a fűszeres keverékkel, és hagyjuk állni egy órán át. 
A paprikákat tegyük előmelegített sütőbe néhány percre, majd egy zacskóba, zárjuk le és ha kivettük könnyen le is tudjuk szedni a héját. 
Egy olívaolajjal kikent süttál aljába halmozzuk a feldarabolt zellert, majd a húst, a felcsíkozott paprikákat és a felkarikázott hagymát. Letakarva tegyük sütőbe 2 órára. 
A maradék piros paprikát tegyük tormixgépbe, passzírozzuk át és dolgozzuk össze olívaolajjal, húslevessel és egy kis keményítőliszttel. Hevítsük, de ne főzzük fel. Közben fűszerezzük sóval és borssal, majd ezt a szószt locsoljuk az ételre és hintsük meg a felaprított petrezselyemmel. (Forrás: 109.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése