Hozzávalók
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál fűszerpaprika
- 1 ek. mustár
- Provence-i fűszerkeverék (kakukkfű, borsfű, oregánó stb.)
- Cayenne-bors
-1,3 kg
sertéshús
- 6 piros húsú paprika
- 1 zöld húsú paprika
- 1 zellertő
- olívaolaj
- keményítőliszt
- petrezselyem
- 1 vöröshagyma
- só és bors
- 1 kávéskanál fűszerpaprika
- 1 ek. mustár
- Provence-i fűszerkeverék (kakukkfű, borsfű, oregánó stb.)
- Cayenne-bors
-
- 6 piros húsú paprika
- 1 zöld húsú paprika
- 1 zellertő
- olívaolaj
- keményítőliszt
- petrezselyem
- 1 vöröshagyma
- só és bors
Elkészítés
A felaprított fokhagymát dolgozzuk össze a fűszerpaprikával,
a mustárral, sóval, borssal, egy kis fűszerkeverékkel és cayenne-borssal.
Az olívaolajon néhány perc alatt süssük meg a húst, majd dörzsöljük be a fűszeres keverékkel, és hagyjuk állni egy órán át.
A paprikákat tegyük előmelegített sütőbe néhány percre, majd egy zacskóba, zárjuk le és ha kivettük könnyen le is tudjuk szedni a héját.
Egy olívaolajjal kikent süttál aljába halmozzuk a feldarabolt zellert, majd a húst, a felcsíkozott paprikákat és a felkarikázott hagymát. Letakarva tegyük sütőbe 2 órára.
A maradék piros paprikát tegyük tormixgépbe, passzírozzuk át és dolgozzuk össze olívaolajjal, húslevessel és egy kis keményítőliszttel. Hevítsük, de ne főzzük fel. Közben fűszerezzük sóval és borssal, majd ezt a szószt locsoljuk az ételre és hintsük meg a felaprított petrezselyemmel. (Forrás: 109.hu)
Az olívaolajon néhány perc alatt süssük meg a húst, majd dörzsöljük be a fűszeres keverékkel, és hagyjuk állni egy órán át.
A paprikákat tegyük előmelegített sütőbe néhány percre, majd egy zacskóba, zárjuk le és ha kivettük könnyen le is tudjuk szedni a héját.
Egy olívaolajjal kikent süttál aljába halmozzuk a feldarabolt zellert, majd a húst, a felcsíkozott paprikákat és a felkarikázott hagymát. Letakarva tegyük sütőbe 2 órára.
A maradék piros paprikát tegyük tormixgépbe, passzírozzuk át és dolgozzuk össze olívaolajjal, húslevessel és egy kis keményítőliszttel. Hevítsük, de ne főzzük fel. Közben fűszerezzük sóval és borssal, majd ezt a szószt locsoljuk az ételre és hintsük meg a felaprított petrezselyemmel. (Forrás: 109.hu)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése