Ez egy
irtó nagy családi kedvenc nálunk. Pillekönnyű fánkok készülnek ebből az
egyszerű tésztából. Nincs dagasztás, nincs kelesztés, nincs nyújtás! És nem
csepeg az olajtól, belül pihe-puha, igazán könnyed kis finomság. Porcukorral,
vaníliás cukorral meghintve isteni, de ha már itt a lekvárbefőzés szezonja,
akkor a kóstolóhoz ne felejtsük bevetni ezeket a fánkocskákat sem
A mérce a
szokásos 2,5 dl-es bögre
Hozzávalók:
- 2 púpos bögre liszt
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 2 doboz natúr joghurt, vagy tejföl (140 g-os kiszerelésű) De az egy tejföl, egy joghurt, is működik
- 2-3 evőkanál cukor
- 2 púpos bögre liszt
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 2 doboz natúr joghurt, vagy tejföl (140 g-os kiszerelésű) De az egy tejföl, egy joghurt, is működik
- 2-3 evőkanál cukor
2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk.
3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez azért jó, mert akkor biztosan átsül a belseje. Azért az első adag kisülése után ellenőrizzük a belsejét. Tépjük/vágjuk ketté.
Ilyen
egyszerű/ Jó étvágyat!
(Forrás :Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése