2023. október 11., szerda

NOSZTALGIA - Különleges kiállítás az első világháborúról (4/4)

         Október 7-én  nyílt az első világháború centenáriuma alkalmából egy különleges kiállítás a Bélyegmúzeumban, amit mindenkinek ajánlok megtekinteni. 
 Érdekes tablókon láthatjuk bélyegen megjelenítve a tudományos és a művészeti életet a vérzivataros időkben, amely megcáfolta a régi római mondást: a háborúban hallgatnak a múzsák.



          A háború közvetlen következményeiről is láthatunk tablókat (forradalmak, ellenforradalmak szerte a világban), közülük egy:

Az első világháború emlékműveit ábrázoló bélyegeket is láthatunk:


          Gratulálok mindazoknak, akik kigondolták, elkészítették, támogatták ezt a nagyszerű és emlékezetes kiállítást. Külön kiemelem a Bélyegmúzeum dolgozói közül az értelmi szerzőt: Szabó Jenőt, a rendezőket: Szabó Jenőt és Zombor Zoltánt, a kiállítás tervezőjét és kivitelezőjét: Czeglédi Gábort.

          Voloncs Gábor kiváló szakember és gyűjtő tábori posta gyűjteményét is láthatjuk a kiállításon, aki nemrégen tragikus hirtelenséggel elhunyt. Emlékére a Bélyegmúzeum november 22-én 14 órai kezdettel konferenciát szervez a kiállítóteremben.  Erre is mindenkit szeretettel várnak a szervezők.
(A bejegyzés 2014-ben készült)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése