2014. március 15., szombat

Megemlékezés és koszorúzás Kispesten

           Az ünnepélyessé varázsolt kispesti Kossuth téren rendezte ebben az évben is a Kispesti Önkormányzat a hagyományos március 15-i megemlékezését és koszorúzási ünnepségét. 
          Dr. Tarnai Richárd Kispest országgyűlési képviselőjének közvetlenül előadott és meggyőző beszéde, a műsor kiváló összeállítása, előadása, mozgalmassága, látványossága, ünnepélyessége méltó volt az eseményhez és a teret körülvevő ünneplő közönséghez.. 

          Az emberemlékezet óta rendezett koszorúzás menete teljesen érthetetlen módon összekeveredett: a politikai pártok (felső képen), az országos és helyi társadalmi szervezetek (alsó képen például a Nyugdíjas Pedagógusok Egyesülete Kispest), az intézmények kaotikus rendszertelenségben következtek, pedig szigorú protokoll előírások vannak. Mindenki koszorúzott, aki jelenleg számít Kispesten, és az is, aki majd a választás után szeretne pozícióba kerülni, valamint amelyik intézmény, civil szervezet valamire is tartja magát, az is mind lerótta kegyeletét. Így nem volt meglepő, ha a fúvószenekar tagjai elfáradtak, de az azért disszonánsan hatott, hogy  időnként zene helyett dobolgatásba kezdtek, ami a kivégzések jellegzetes aláfestése (pedig most ünnepelni jöttünk, nem a szabadságharc mártírjaira emlékeztünk!) . 
          Befejezésként, amikor a lakosság róhatta le tiszteletét a hősök előtt, mindössze egy hölgy vitt virágot! (Jobb helyeken legalább gyerekeket szerveznek ilyen esetekre, hogy a lelkesedés látszata meglegyen!)

2014. március 9., vasárnap

Nőnapi zöld szombat - Wekerlén (képes beszámoló) 2014. március 8. A Zöld-tanya terményeit Helfné Szabó Zsuzsanna, a WEKKER (Wekerlei Kertbarát Kör) termékeit Feczkó Gábor és Molnár László mutatta be.
 

 

Vermes Laura, a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár művelődésszervezője kiállításmegnyitójában méltatta Takács Imre újrahasznosított leleményes tárgyait (Takács Imra: "Valamit csináljunk a semmiből!")
 


"Az ismeretlen kertész" szobrának felállítása igazi csapatmunka volt, sokan hoztak hozzá "alkatrészeket".
(A felső képen bal szélen Tracey Weatley, az Átalakuló Wekerle társaság az egyik motorja, aki 20 évvel ezelőtt  Skóciából ide jött férjhez mindenki nagy örömére.)

Az intézmény minden zugában található volt valami program, például Weszely Gabriella, az Átalakuló Wekerle tagja gyerekekkel fogalakozik.

Játszóház egy másik teremben
          A nagyon sok embert megmozgató, kimondottan hasznos rendezvénynek csak egy szeletét mutattam be. Én is nagyon jól éreztem magam. Gratulálok minden önkéntesnek, akik hozzájárultak a sikerhez.
Főszervezők: WEK-KER: Wekerlei Kertész Klub, Wekerle Kultúrház és Könyvtár
Támogató: Fővárosi Önkormányzat
Társszervezők: WTE Zöld Hajtás Klub, Első Kis Pesti Kert, Ady Endre Általános Iskola, Kispesti Közösségekért Civil Társulás, Kalapos Egyesület
A program az Átalakuló Wekerle összefogásában jött létre.