2014. március 1., szombat

Utazás Kiállítás és Vásár, Budapest - 2014. február 27. - március 2. (4/2.)

        Öt földrész 45 országából 500 kiállító mutatkozott be több mint 30 ezer négyzetméteren az idei 37. Utazás nemzetközi turisztikai kiállítás és vásáron.

          Piroskát nem kell bemutatni, mellette meg a Lompos Farkas - őt sem. A Debreceni Kerekerdő Élményparkból szabadult ki (mármint Piroska!!).
       Az alsó képen látható Balaton Kapuja feladta a leckét nekem. Mert ezt nézhetjük Budapest felől is, akkor meg dél felé vagy észak felé gondoljuk? De nézhetjük Bécs, Győr felől is, akkor meg Keszthely, Hévíz lenne. De Pécs felől a kapu Siófok. És így tovább. A végén kiderült, hogy Balatonakarattyától Alsóörsig tart ez a bizonyos itt látható kapu. Javasoltam nekik, jövőre írják ezt is ki, hogy egyértelművé váljon.

          A nagyszerű, ősi történelmi város, Székesfehérvár a koronázási szertartás hatalmas bábfiguráival is népszerűsítette magát. És mindenkit hívnak az augusztus 16-19. között rendezett történelmi játékokra.  István és Gizella kíséretéhez én is odaálltam, Koppány vezér lányaihoz nem mertem csatlakozni. Jobb a békesség!

          A Történelmi-Magyarország összes zugát bejártam, felderítettem, kettőt kivéve. Nem jártam még az Al-Dunánál. Többször terveztem, de akkoriban mindig lőttek a Vaskapu környékén. Nem akartam nyuszika lenni, a Lompos Farkas jobban áll nekem! Balaton-rajongó létem visszafogott a Tisza-tó meglátogatásától. De egyszer elmegyek - megígértem az itt látható két kedves leánynak is!
          Debrecenben tanultam öt évig, csak pozitív élményem volt, kivéve a vizsgaidőszakok idegőrlő hónapjait. Azóta is sokszor voltam a városban és környékén - óriási a fejlődés, a gyarapodás!

          Nagyon kedves fiatalokkal találkoztam egy csomó autentikus népi hangszer kellős közepén. Ők az igazi béke hírnökei, a népek közeledésének terjesztői - amihez nem kell nyelvi megértés sem. Innen is kitartást kívánok nekik.
          Balatonfüred az egyik szívem csücske ezen a Sárgolyón márcsak történelmi múltja miatt is! A blogomban is nagyon sokszor írtam róla: nevezetességeiről, műsorokról. Szintén óriási a fejlődése évről-évre. Már alig várom a tavaszt, hogy újra mehessek!

2014. február 28., péntek

Utazás Kiállítás és Vásár, Budapest 2014. február 27. - március 2. (4/1.)

                   Öt földrész 45 országából 500 kiállító mutatkozott be több mint 30 ezer négyzetméteren az idei 37. Utazás nemzetközi turisztikai kiállítás és vásáron.

            A kísérő rendezvények – a Karaván Szalon, a III. Afrika Expo és Vásár, Vital Expo és a VII. Port.hu BringaExpo – teszik még gazdagabbá a kőbányai vásárközopontban rendezett kiállítást.
            A rendezvény idei külföldi díszvendége Tunézia, belföldi díszvendég a kultúra városa, Pécs, a kulturális területről pedig Matyóföld a kiemelt régió. Az első nap, csütörtökön, a szakmáé volt a főszerep, a többi napokon a vásárlátogatóké. 


          Láss Afrikát – expó és vásár: A III. Afrika Expo és Vásár, az Afrikával foglalkozó szervezetek kiállítása az Utazás egyidejű rendezvényeként 500 négyzetméternyi területen mutatja be az egzotikus kontinenst, melynek több mint egymilliárdnyi lakosát 15 ország képviseli.


           Pécs: Nagy Csaba, Pécs alpolgármestere szerint településüket a kultúra városaként szeretnék erősíteni, amit a folyamatos fejlesztések is alátámasztanak. Márta István, a Zsolnay Örökségkezelő Nkft. ügyvezetője a bemutatásra kerülő Zsolnay Kulturális Negyedre hívta fel az érdeklődők figyelmét.
 

         Bringán, drótszamáron: Új, modern „drótszamarak” bemutatóján kísérhetik figyelemmel az érdeklődők, hogy milyen technikai-technológiai fejlődésen ment keresztül ez a szakág. Új bringaprogramokat is közzé tesznek a szakterület képviselői.