2012. július 22., vasárnap

Flipper Zenekar Alsóörsön

A július 21-i szombati rendezvénysorozatot utcabál zárta. Demjén Rózsi sportcsarnokbeli koncertje után a közönség nagy része sietett a nem nagy távolságra található Sirály parkba, hogy a hűvös idő ellenére ezen is rész vegyen.
Már messziről hallatszott az első blokk, a lakodalmas. Majd az Omega zenéje és a Csókkirály alatt a már ott tartózkodókkal együtt mindenki elfoglalta álló helyét. Sajnos a rendezők a koncert előtt összeszedték a délután még ott lévő padokat, így a közönség állni (vagy táncolni) kényszerült a több óra alatt.
Megállás nélkül ömlött a hangulatos zene, jó volt a konferálás, villogtak a színes fények, csak néha látszott a zenekarból egy-egy zenész. A dicsérendően magyar számokból álló műsorban – fél óra elteltével – a lakodalmas stílusban előadott régi számok meghozták a táncoló kedvet is: Ahol a hatos megáll, Jöjjön Óbudára, Van egy mániám, Hajmási Péter, stb.
Ezután ügyesen ébren tartották a jelen lévők lelkesedését Szécsi Pál: Karolina, Dolly Roll, Halász Judit: Boldog születésnapot, Republic: Szállj el kismadár, Bikini: Mielőtt végleg elmegyek, és az új kedvenccel, a Pálinkadallal.
A szél egyre erősebben és hűvösebben fújt a Bakonyból a Balaton irányába, az álldogálás is fárasztó kezdett lenni, a közönség kezdett elszállingózni. És akkor még egy fellángolásra bedobták Demjén Rózsi vonatozását, ami megmozgatta a maradék közönséget, amit a Demjén-koncerttel ellentétben most nem az alpolgármester vezetett. És miközben repült a bálna a Balaton felett (gondolom az Atlanti-óceán irányába), én is feladtam hősies ellenállásomat, és elhagytam a terepet. Sajnáltam a szerencsétlen körülményeket, mert még szívesen hallgattam volna őket. No majd legközelebb!

A Golding Tánc-sport Egyesület, az Acro Dance csoport, a Sirály Nyugdíjas Egyesület dalköre Alsóörsön

Július 21-e délutánja színvonalas, változatos műsorral hívogatta Alsóörs lakosságát, és az itt nyaralókat
A Golding Tánc-sport Egyesület 1995-ben alakult Veszprémben, a legnagyobb lakótelepen található művelődési központban. Mivel én itt több évig voltam igazgató, különösen nagy örömmel néztem-hallgattam a csoportot. Forgács Anita – aki maga is kétszeres modern táncvilágbajnok – kiválóan vezeti, szervezi a csoportot. Az egyesület fő profilja a társastánc oktatás, de a táncos-énekes produkcióik nagyon látványosak, erősségük a táncos lányok kígyózó, ruganyos mozgása.
Forgács Anita Porecben (Horvátország) a Show tánc Világbajnokságról arany éremmel tért haza, a Veszprémben rendezett Modern Tánccsoportok Világbajnokságán a „Small Group” kategóriában pedig itthon tartotta a VB aranyat.
            A fellépésük ragyogóan sikerült, nem csalódtam bennük, és büszkeség töltött el, hogy évekig én is egyengethettem az útjukat.
Acro Dance balatonfüredi csoportot 1997-ben alapította Rusz Rita. Mára vezető szerepet tölt be Magyarországon a formációs rock and roll táncban. Képzésük a kezdőtől a versenyzői szintig terjed. Tagjai évek óta kiváló eredményeket érnek el, például a Modern Tánccsoportok Világ- és Európa Bajnokságán 2004. és 2005-ben is világbajnoki címet szereztek.
Az alaphangot Ihász Tibor és Rajnai Barbara kezdése adta – nagyszerűen. A kiváló zene, a látványos táncok magukkal ragadták a közönséget. Még az is csak kissé zavarta a fellépőket, hogy közben elkezdett cseperegni az eső, és a színpad csúszóssá vált.
Nekem személy szerint is tetszenek a csoportban előadott táncok, így jól szórakoztam.

          Az alsóörsi Sirály Nyugdíjas Egyesület dalkörének vidám műsora sajnálatos módon a szemerkélő esőben a szétrebbenő közönség kis és kitartó részének nyújtott csak örömöt, pedig szépen felkészültek, és a mostoha körülmények ellenére is szépen szólaltatták meg a dalokat. Remélhetőleg máskor nagyobb szerencséjük lesz, mert megérdemlik.