2015. április 1., szerda

Rákóczi-emléknap - 2015. március 27. (2/2)Az Országgyűlés idén március 17-én nyilvánította II. Rákóczi Ferenc emléknapjává március 27-ét Erdély fejedelmének és Magyarország vezérlő fejedelmének a születésnapját. Az országgyűlési határozat egyben tisztelettel adózik a II. Rákóczi Ferencre felesküdöttek emléke előtt is, akik a Cum Deo pro Patria et Libertate zászló alatt küzdöttek a magyar szabadság kivívásáért.

Felül: a tárogató, a kurucok hangszere, alul: a sárospataki lovas bandérium Felül: kurucok, alul: betyárFelül: honfoglaló, alul: 1848-as nemzetőr


Húsvéti kiállítás és tojásírás a Bélyegmúzeumban - 2015. március 30. (2/2)
2015. március 31., kedd

Rákóczi-emléknap - 2015. március 27. (2/1)Az Országgyűlés idén március 17-én nyilvánította II. Rákóczi Ferenc emléknapjává március 27-ét Erdély fejedelmének és Magyarország vezérlő fejedelmének a születésnapját. Az országgyűlési határozat egyben tisztelettel adózik a II. Rákóczi Ferencre felesküdöttek emléke előtt is, akik a Cum Deo pro Patria et Libertate zászló alatt küzdöttek a magyar szabadság kivívásáért.

 Lomniczi Zoltán


Dr. Vejkey Imre


Húsvéti kiállítás és tojásírás a Bélyegmúzeumban - 2015. március 30. (2/1)
A héten különböző iskolákból csoportok jönnek folyamatosan ismerkedni az írókázás rejtelmeivel. A Postás Múzeum és Művelődési Alapítvány többszáz tojással finanszírozza a rendezvényt.