2018. július 23., hétfő

Túró Rudi elkészítése házilag

Hozzávalók
50 dkg édes tehéntúró, 2 csomag vanília cukor, 2 kanál cukor, 2 dl tejföl, 1 csomag főzési zselatin, egy kevés reszelt narancshéj, keserű étcsokoládé

Elkészítés
Jól elkeverjük a túrót, a tejfölt, a cukrot, a vaníliás cukrot és a narancshéjat.
A zselatint a csomagoláson lévő utasítások szerint felforraljuk, majd hozzákeverjük a túró keverékhez és jól eldolgozzuk benne.
Az így kapott masszát vastag, körülbelül 1 cm átmérőjű és 8-10 cm hosszú hengerekre formázzuk és 3 órára a hűtőbe tesszük.
Vigyázat, a kiformázott hengerek nem kell megfagyjanak, csak hideg helyen kell tartani őket, amíg meg nem keményednek.
Kivesszük a hűtőből és olvasztott csokoládéval borítjuk be, majd megvárjuk amíg kihűl a máz.
Tetszőlegesen, a hengereket úgy is megformázhatjuk, hogy a felső részük „kivágott" legyen és sűrű gyümölcslekvárt (kajszibarackot vagy eper dzsemet, ami nagyon finom) helyezhetünk rájuk.
Majd ezeket is ugyanúgy csokoládéval vonjuk be és kihűlt állapotban tálaljuk.
(Forrás: otletkonyha.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése