2018. július 15., vasárnap

Kemencés csirke

Hozzávalók:
1 egész csirke 
- 1 evőkanál mustár 
- 2 gerezd fokhagyma 
- 2 szál rozmaring 
- 2 szál kakukkfű 
- 2 fej vöröshagyma 
- 1 dl száraz fehérbor 
- 12 közepes burgonya 
- 4 dkg vaj 
- őrölt bors 
- só

Elkészítés:

            A csirkét kívül-belül kenjük meg sóval, borssal, mustárral, zúzott fokhagymával, aprított rozmaringgal és kakukkfűvel. A belsejébe töltsük az egész hagymákat, majd fektessük tepsibe, öntsük alá a bort, és egy deci vizet. Alufóliával takarjuk le, 40 percig pároljuk, majd a fóliát levéve tegyük mellé a félbevágott héjas burgonyákat, és a sütőbe visszatéve süssük puhára és pirosra. Mielőtt kivesszük a sütőből, a burgonyát locsoljuk meg az olvasztott vajjal. (Forrás: 109.hu – Receptek)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése