2018. június 4., hétfő

A magyar specialitás, a dobostorta

Hozzávalók

10 tojás,
negyedkiló porcukor,
10 deka liszt,
negyedkiló csokoládé,
negyedkiló vaj

 

 

Elkészítése

         A 10 tojás sárgáját negyedkiló porcukorral 20 percig kavarunk. Ekkor hozzáadunk 10 deka lisztet, és ismét 10 percig kavarjuk. Azután könnyedén közékavarjuk 6 tojás fehérjének a kemény habját, és e tésztából késfoknyi vékony tortalapokat sütünk, körülbelül 12—14 darabot. Aztán a következő krémmel összerakjuk: negyedkiló csokoládét kevés vízben egy edényben puhára olvasztunk, egy másik edényben pedig negyedkiló cukrot néhány kanál vízzel sűrű sziruppá, főzünk.
Ekkor összeöntjük a csokoládéval, és kissé tovább főzzük. Ezalatt 6 tojás sárgáját simára kavarunk, és a tűzről levett csokoládéval lassan összekavarjuk és tovább addig kavarjuk, ameddig kihűl. Ekkor negyedkiló jó habosra kikavart friss vajjal összekeverjük, és ezzel a tortalapokat mind összerakjuk, és az oldalát is bekenjük vele.
A tetejére cukrot pirítunk szép világosbarnára, és ügyesen, gyorsan a tetejét beöntjük vele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése