2018. május 12., szombat

Sült csirke zöldségraguval

Hozzávalók
- egy 1,5 kg-os csirke 
- 12 dkg vaj 
- 50 dkg paradicsom 
- 20 dkg burgonya 
- 1 mk. fahéj 
- 1 mk. fehér bors 
- 10 dkg gomba 
- 10 dkg sárgarépa 
- 10 dkg tök 
- só 
- 1 l forró víz

Elkészítés
            A csirkét megtisztítjuk, majd a combokat rajtahagyva szétszedjük. A vajat felhevítjük, majd megpirítjuk benne. Utána kiszedjük, és a vajra rátesszük a felkockázott burgonyát és a többi zöldséget. Megfuttatjuk rajta, majd a húshoz adjuk. sóval, borssal és fahéjjal ízesítjük, majd rátesszük a felszeletelt paradicsomot. Felengedjük a vízzel, és felfõzzük. Utána közepes hõmérsékleten, lefedve készre fõzzük. 
           A csirkét a raguval és egy kis fõzõlével meglocsolva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése