2018. március 6., kedd

Konyhai turpisságok a hússal

Ha a csirkemájat sütés előtt villával megszurkáljuk, nem "köpköd" sütés közben.

Fasírozott készítésekor a masszához tegyünk egy evőkanál étolajat, így nem ragad az edény aljához, és az olaj is kevésbé habosodik.

A sovány húsokat panírozás előtt kenjük meg olajjal, akkor sütés közben nem száradnak ki.

Fűszereket nem csak a húsokra tehetünk grillezéskor. Ha faszénparázsra babérlevelet, rozmaringot vagy más illatos fűszereket szórunk, a húsok átveszik az aromás illatokat.

A füstölt kolbászról úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani a héját, ha előtte hideg vizet engedsz rá. Ezután pikk-pakk lejön a bőre!

A mikróban újramelegíteni kívánt rántott húst húzzuk el folyó csap víz alatt: nem lesz cipőtalp ha megmelegítjük.
Ugyanez igaz bármilyen ételre, amit mikróban melegítünk, víz vagy tej rácsöpögtetésével nem szárad ki.

A rántott hús sokkal finomabb, ha a panírozásnál a tojásba egy kis sört is öntünk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése