2018. március 30., péntek

Húsvéti töltött paprika

            Ez egy nagyon gyorsan elkészíthető, de mégis nagyon dekoratív és finom hidegtálra való étel. Persze elkészíthetjük csak egyszerűen reggelire vagy vacsorára is. A lényeg, hogy előre gondolkozzunk, mert kell neki pár óra (vagy még jobb egy éjszaka) a hűtőben, hogy szépen lehessen szeletelni.

Hozzávalók:
25 dkg vaj
20 dkg krémsajt
25 dkg sonkás szalámi
4 főtt tojás
1 csapott evőkanál mustár
só, őrölt bors ízlés szerint
kb. 12–15 paprika, mérettől függően

Elkészítési mód:
            Avajat és a sajtot egy mixerrel alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott szalámit. A tojásokat nagylyukú reszelőn belereszeljük, ízesítjük sóval, borssal és a mustárral. 2–3 paprikát is apró kockára vágunk, ezt is hozzáadjuk.
            A paprikákat kicsumázzuk, és megtöltjük ezzel a töltelékkel. Pár órára hűtőbe rakjuk, majd vékonyan felszeleteljük.

Tippek még: elkészíthetjük csak zöldpaprikából is, de ha több színűt használunk, akkor mutatósabb lesz a végeredmény.
           Csak a klasszikus teavaj jó hozzá, a margarin nem, mert az túl puha, és akkor nem lehet szeletelni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése