2018. március 12., hétfő

Eladták az első üveg Coca-Cola üdítőitalt - 1886. március 12.


            A Coca-Cola sikertörténetének kezdete az 1800-as évekre nyúlik vissza, azóta töretlenül emberek millióinak kedvenc itala. A tartósítószert és mesterséges ízfokozót nem tartalmazó szénsavas üdítő mára már legendává vált. A cég szerint másodpercenként 18.520 palack fogy világszerte, és a tavalyi nyereség mintegy 12 milliárd dollárra becsülhető, azaz közel 2200 milliárd forintra. Mi ez, ha nem siker?!
          A kezdetek kezdete 1886, amikor is egy atlantai patikus nyilvánosságra hozta, elixírként számon tartott vegyületét. Akkor még nem tudta, hogy világhírnévre tett szert. Az eredeti kézzel írt receptet egy gyógyszerkönyvben találták meg, mely 1903 óta módosítva lett, ugyanis kis mennyiségben kokain is fellelhető volt benne.
            A kóladióval - a másik fő alkotóelemmel - együttesen született meg a márkanév, mely a feltaláló könyvelőjének fejéből pattant ki. S az ő kézírásának köszönhetjük a híres Coca-Cola feliratot is. A különleges logóhoz, különleges üveg is párosult, melyet 1915-ben a Root Glass Company tervezett meg. A domború felületű speciális üvegpalack is védjeggyé vált, így akármikor akárhol felismerhető volt az eredeti üdítő. Két legyet ütöttek egyetlen csapással, egyedivé tették a termék külsejét és elkerülték a hamisítás lehetőségét.

            Minden eszközt megragadva promotálják magukat, a magazinokban, a vendéglátó egységekben, a használati tárgyakon. Mindig élen jár, és minidig jó érzéseket kelt bennünk. És mindez nem véletlen, a márka vezérmotívuma a BOLDOGSÁG kifejezése. Egy pozitív töltettel rendelkezik, ami pozitívan hat ránk. A szeretet erősítése egy nemes cél, és mivel folyamatosan ezt sulykolják belénk, így úgy is állunk a márkához, bármennyire is tudjuk nem egészséges. De hiába a sok lejárató cikk, és felmérés a káros hatásairól, sokan mégis előszeretettel vásárolják, és előreláthatólag 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése