2017. augusztus 9., szerda

Tojásos újkrumpli

Hozzávalók

-1 kg újburgonya 
- 4 fõtt tojás 
- 5 evõkanál olívaolaj 
- 1 citrom 
- 10 dkg vegyes zöldsaláta 
- 1 evõkanál snidling 
- őrölt bors, - só

 

Elkészítés

                Nagy fazékban vizet forralunk, beletesszük a lekapart újkrumplit, és puhára főzzük. A tojásokat negyedekre vágjuk. Az olajat és a citrom levét egy csészében jól összekeverjük, hozzáadjuk a finomra vágott snidlinget, megsózzuk és megborsozzuk. A krumplikat félbevágjuk, az összetépkedett salátalevelekkel együtt tálba tesszük, hozzákeverjük a tojásgerezdeket, és meglocsoljuk az öntettel. Rántott húsok mellé adhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése